Trampov izaslanik u Beogradu, šta je poručio Vučiću

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov izaslanik u Beogradu, šta je poručio Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.
Predsednik Vučić upoznao je izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putem dijaloga.
"Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", zaključio je predsednik Srbije.
"Snažno uverenje Trampove administracije jeste da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira", napomenuo je Grenel.
Cilj je, kako je rekao, da "naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu".
"Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je specijalni izaslanik Grenel.
Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čadež: Grenel želeo da čuje kako poslovna zajednica može da pomogne u rešavanju problema

Izvor: Beta, 10.Okt.2019

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež danas je posle razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom rekao da je on želeo da čuje kako poslovna zajednica može da pomogne u rešavanju ekonomskih problema u odnosima u regionu.Naveo...

Nastavak na Beta...

Vučić sa Grenelom: Rešavanje kosovskog pitanja može biti postignuto samo poštovanjem ...

Izvor: Beta, 10.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom da je kompromisno rešenje kosovskog u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona te da može biti postignuto samo uvažavanjem...

Nastavak na Beta...

O čemu su razgovarali Grenel i Vučić: Nema rešenja mimo srpskih interesa

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2019, 09:36

Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel razgovarao u Beogradu sa predsednikom Srbije. Obe strane će morati blisko da sarađuju - poruka je koju upućuju Sjedinjene Države KOMPROMISNO rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.