Vučić sa Grenelom: Rešavanje kosovskog pitanja može biti postignuto samo poštovanjem ...

Izvor: Beta, 10.Okt.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Grenelom: Rešavanje kosovskog pitanja može biti postignuto samo poštovanjem ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom da je kompromisno rešenje kosovskog u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona te da može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije.Kako se u saopštenju iz Kabineta predsednika navodi, Vučić je upoznao Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.Izaslanik Ričard Grenel izjavio je da postoji snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbedjivanje trajnog mira."Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da saradjuju, gledajući u budućnost", istakao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Kompromis sa Prištinom moguć uz uvažavanje interesa Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kompromisno rješenje za Kosovo i Metohiju u interesu stabilnosti i budućnosti cijelog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.