Tivat dobio spomenik Titu, okrenuo leđa jahtama FOTO

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tivat dobio spomenik Titu, "okrenuo leđa jahtama" FOTO

Podgorica -- Predsednik SFRJ Josip Broz Tito dobio je spomenik na šetalištu i gradskoj rivi u Tivtu, objavila je lokalna Boka njuz.

Spomenik je postavila NVO Generalni konzulat Socijalističke federativne republike Jugoslavije iz Tivta povodom 29. novembra, Dana republike.

Generalni konzul SFRJ Marko Perković kazao je da su Tivćani na taj način simbolično pretekli Podgoričane.

"Na ovaj način smo zadali domaći zadatak podgoričkom gradonačelniku Ivanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vukoviću, koji je obećao postavljanje Titovog spomenika u nekadašnjem Titogradu", navodi Perković.

Simbolično, spomenik vođe SFRJ i Komunističke partije Jugoslavije na Pinima, postavljen je tako da je Tito "okrenuo leđa" luksuznim jahtama i skupim stanovima u Porto Montenegru jer, kako je naveo Generalni konzulat SFRJ, "taj buržoaski kompleks nastao na privremeno zaposednutoj teritoriji nekadašnjeg Arsenala tivatskih udarnika, radnika i brodograditelja, predstavlja sve što je protivno idejama socijalne jednakosti i postulatima socijalističkog morala", prenele su Vijesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARŠAL NA GRADSKOJ RIVI Tivat dobio Titov spomenik

Izvor: Blic, 29.Nov.2018

Josip Broz Tito dobio je spomenik na šetalištu i gradskoj rivi u Tivtu, javlja Boka njuz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.