Testiranje iz poznavanja saobraćaja Pažljivkova smotra i u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 15:29

Testiranje iz poznavanja saobraćaja "Pažljivkova smotra" i u Vršcu

Testiranje iz poznavanja saobraćaja "Pažljivkova smotra", za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao i predškolce, održano je danas i u Vršcu.

Devetsto četrdeset učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola, i više od 400 predškolaca u Vršcu rešavalo je test o poznavanju saobraćaja u okviru "Pažljivkove smotre". Pitanja su prilagođena njihovom uzrastu, a mališani su uživali obnavljajući i dopunjujući svoja znanja.

Testiranje je obavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svih 11 osnovnih škola i u Predškolskoj ustanovi Čarolija, nakon čega će škole i vrtići formirati timove koji će se takmičiti na gradskoj smotri 16.marta. Pobednici u sve tri kategorije izboriće plasman na regionalnu smotru koja će se takođe održati u Vršcu, a zatim sledi i republička finalna smotra.

"U pitanju je projekat Agencije za bezbednost saobraćaja republike Srbije, koji na lokalnom nivou sprovodi Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca. Želimo da na ovaj način povećamo bezbednost dece u saobraćaju, jer je bitno što ranije početi sa saobraćajnim obrazovanjem i vaspitanjem dece, kako bi oni bili bezbedniji, i postali savesni učesnici u saobraćaju", kaže Miroslav Lepir, član GV za obrazovanje, i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca.

Uspešna saradnja Vršca sa Agencijom za bezbednost saobraćaja traje još od 2018. godine, a usmerena je i na povećanje svesti roditelja i odraslih uopšte o značaju ranog upoznavanja sa saobraćajnim pravilima i propisima.

"Negde i jeste razmišljanje i stav da je neophodno što više u školama raditi na edukaciji dece u saobraćaju, i da se to vidi kroz dugoročne planove kasnije, kada dobijemo odgovorne vozače i učesnike u saobraćaju", ističe Dragana Mohora, nastavnik OŠ "Jovan Sterija Popović" i članica Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca.

Da se ovoj temi u Vršcu pristupa na pravi način potvrđuju i podaci i statistike, prema kojima se iz godine u godinu smanjuje broj nezgoda u kojima učestvuju najmlađi, i što je još važnije, da na teritoriji Grada nema dece poginule u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pažljivkova smotra: Preko 2.000 vranjskih učenika se takmičilo u poznavanju pravila saobraćaja

Izvor: OkRadio.rs, 10.Feb.2022, 13:06

Tradicionalna akcija „Pažljivkova smotra“, održana je danas u vrtićima i osnovnim školama na celoj teritoriji Grada Vranja. Deca predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda, takmičila su se u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila.     Pomoćnik gradonačelnika...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.