Teške reči pred drugi krug izbora, Grabar Kitarovićeva smanjila razliku

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teške reči pred drugi krug izbora, Grabar Kitarovićeva smanjila razliku

Drugi deo trke za predsednika Hrvatske imao je čak tri televizijska sučeljavanja i jedan u pokušaju, jer se pojavila samo aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Ta sučeljavanja obeležilo je pregršt teških reči. Između dva kruga, prema najnovijim anketama, prednost Zorana Milanovića smanjila se na tri odsto.
Kandidat SDP-a Zoran Milanović pokazivao je pismo aktuelene predsednice. "Ovde je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pismo koje ste 2009. godine uputili na temu nepogrešivog Ive Sanadera gde o njemu pišete 'kao o Isusu Hristu'", rekao je Milanović.

Grabar Kitarovićeva je uzvratila da nije ništa znala o korupci u vezi sa tadašnjim premijerom Sanaderom. Isterao me je iz vlade i nakon toga nismo imali nikakvih kontakata, dodala je Grabar Kitarovićeva.
Politička analitičarka Ankica Mamić kaže da se i od jednog i od drugog kandidata jako malo moglo čuti o onome što će raditi ako pobede. "Uglavnom su se borili jedan protiv drugog."
Poslednji duel bivšeg premijera i aktuelne predsednice zavisi ipak od onih kojima su se dokazivali. Motivi za odabir su različiti.
Neki od građana Zagreba rekli su da će glasati iz inata, dok drugi kažu da glasaju na svakim izborima, pa im, kako kažu, neće biti krivo ako loše izaberu.
Razlika u ovom delu kampanje primetna je kod oboje – aktuelna predsednica je imala manje gafova, dok je Milanović manje uspevao da suzdrži temperament.
Ankica Mamić smatra da će time Milanović izgubiti više, koji je, po poslednjem istraživanju, imao laganu prednost.
"U istraživanju nakon prvog kruga je imao veću prednost, tako da mislim da je Zoran Milanović u sučeljavanjima ili izgubio deo birača ili je Kolinda Grabar Kitarović pridobila nove", naglasila je Mamićeva.
U prvom krugu delila ih je razlika od oko 55.000 glasova u korist Zorana Milanovića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.