Tačno znam - ako nema SAD nema ni međusobnog priznanja VIDEO

Izvor: B92, 24.Jul.2020, 12:09

"Tačno znam - ako nema SAD nema ni međusobnog priznanja" VIDEO

Kosovski predsednik Hašim Tači je, nakon sastanka sa premijerom Avdulahom Hotijem, rekao da bez prisustva SAD u dijalogu neće doći do međusobnog priznavanja.

Tači je rekao da je za Kosovo od vitalnog značaja da Sjedinjene Američke Države budu prisutne za pregovaračkim stolom, prenosi Gazeta Ekpres.

"Uveren sam da bez obzira gde se dijalog vodi, u ovom ili onom gradu, ako nema Sjedinjenih Američkih Država, skeptičan sam da se može dogoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međusobno priznavanje i tačno znam da se to neće dogoditi, tako da je za nas vitalno da za stolom i u procesu dijaloga budu SAD", rekao je Tači.

Predsednik Kosova je ukazao da je važno da se dijalog odvija.

"Ovaj dijalog se odvija zato što samo uz dobrosusedstvo Kosovo može da se krene ka EU. Istovremeno, moramo sačuvati svoj državni identitet", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.