Tači neće - kad nije po njegovom: Ne ide u Brisel zbog Lajčaka

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 10:27

Tači neće - kad nije po njegovom: Ne ide u Brisel zbog Lajčaka

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Kako je rekao, zato što Lajčak ne priznaje nezavisnost Kosova.

"Nadam se koordinaciji sa Hotijem kao premijerom. Ispuniću svoju ustavnu i zakonsku ulogu, nije mi do sastanaka sa srpskim liderima. Dao sam do znanja da neću ići na razgovor u Brisel, zato što je Lajčak dao do znanja da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznaje Kosovo i neću razgovarati tamo gde je reč o dijalogu izmedju Prištine i Beograda", rekao je Tači za T7 televiziju, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da je bivša šefica diplomatije EU Federika Mogerini dala do znanja da je, "Kosovo nezavisna država" i da se delegaciji nije obraćala sa Priština.

"Lično sam rekao Lajčaku, uradićete dobar posao samo ako priznate Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, Kosovo prvo mora da dobije liberalizaciju viza, kako bi se vratilo poverenje u evropske institucije", rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti bi trebalo da podnese izveštaj novom premijeru Avdulahu Hotiju o onome o čemu je razgovarao tokom ova tri meseca sa Lajčakom i Borelom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Ne idem u Brisel, niti ću sarađivati sa Lajčakom

Izvor: RTS, 04.Jun.2020

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, jer Lajčak ne priznaje nezavisnost Kosova. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.