Tači: Sa SAD koordiniramo korake za sporazum sa Beogradom

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Sa SAD koordiniramo korake za sporazum sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači je nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Vašingtonu rekao je da u koordinaciji sa SAD rade na postizanju mirnog sporazuma između Kosova i Srbije.
Hašim Tači je napisao na Tviteru da je Kosovo blagosloveno podrškom SAD.

"Odličan sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa sekretarom Pompeom. Kosovo je blagosloveno što je imalo podršku SAD u svim fazama naše borbe za slobodu i nezavisnost. Sada radimo zajedno, kako bi postigli sveobuhvatni sporazum između Kosova i Srbije za mir i garanciju učlanjenja Kosova u UN, NATO i EU", napisao je Tači, prenosi RTK. 
Tači je pred sastanke koje će održati u Vašingtonu, govorio za medije o važnosti posete i o sadržaju sastanaka koje će imati sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa, kongresmenima i senatorima.
Tači je istakao da je cilj posete koordinacija sa Amerikancima o poslednjim koracima, pre postizanja sporazuma sa Beogradom.
"Pošto smo u fazi poslednjih koraka mogućnosti postizanja sporazuma, nužno je da budem prisutan u Vašingtonu kako bih sa spoljnim prijateljima Kosova koordinirao postizanje sporazuma", rekao je Tači pred sastanak sa Pompeom i napomenuo da je cilj da sporazum bude "efektivan, primenljiv i da se ostvari veći međunarodni konsenzus".
Takođe je istakao da je u ovo vreme važno da bude konsenzusa i unutar Kosova, koristeći nastali momenat za postizanje sporazuma sa Beogradom.
Tači smatra da će sporazum garantovati "obostrano priznanje između Kosova i Srbije" i članstvo Kosova u NATO, EU i UN.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Poseta SAD neophodna zbog sporazuma sa Beogradom

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači ocenio je danas da je njegova poseta Vašingtonu neophodna radi postizanja sporazuma sa Beogradom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.