Tači: Posle Trampovog pisma situacija na Kosovu drugačija

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Posle Trampovog pisma situacija na Kosovu drugačija

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ocenio je da je, kako je rekao, situcija na Kosovu i u regionu drugačija, posle pisma koje je dobio od američkog predsednika Donalda Trampa, iako je i dalje Evropska unija posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.
Tači je nakon sastanka sa timom za dijalog, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sazvao predsednik parlamenta Kadri Veselji, ponovo pozvao dve opozicione stranke - DSK i Samoopredeljenje, da se uključe u proces dijaloga, prenela je RTK.

"Proces vodi Evropska unija, ali mislim da su Kosovo i region drugačiji posle pisma predsednika Trampa, koji je od nas zatražio da preuzmemo svoje odgovornosti kao Kosovo. Uveren sam da će odluka kosovskih institucija da zaključe ovaj proces u skladu sa težnjama Kosova ka NATO i EU biti uspešna", rekao je Tači.
Tači je pozvao političke predstavnike da se pridruže dijalogu i, kako je rekao, preuzmu odgovornost za taj proces.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Posle pisma Trampa situacija na Kosovu i u regionu drugačija

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2018

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ocenio je da je, kako je rekao, situcija na Kosovu i u regionu drugačija, posle pisma koje je dobio od američkog predsednika Donalda Trampa PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači,...

Nastavak na Večernje novosti...

Tači: Spremni smo za dijalog, iako je Srbija genocidna država

Izvor: Blic, 26.Dec.2018

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, poručio je da je Kosovo spremno za nastavak dijaloga sa Srbijom iako je, kako tvrdi, Srbija genocidna država sa kojom Kosovo ima vekovno neprijateljstvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.