Tači: Istorijska šansa za osnivanje oružanih snaga

Izvor: RTS, 29.Apr.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Istorijska šansa za osnivanje oružanih snaga

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da se ne sme propustiti istorijska šansa da parlament izglasa osnivanje Oružanih snaga Kosova (OSK).

Tači je na sednici vlade još jednom pozvao sve političke partije na Kosovu koje su zastupljene u parlamentu da iznad političkih i stranačkih interesa stave osnivanje OSK i da takvu odluku Skupštine očekuju zvanični Vašington, Brisel i NATO, prenosi Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik kosovske vlade je za sutra najavio sastanak sa političkim liderima, uz, kako je rekao, posredstvo međunarodnih prijatelja, na kojem treba da se postigne konsenzus po tom pitanju i izrazio očekivanje da će tada prevladati razum i mudrost.

"Očekujem da će se sutra jedinstveno odlučiti za glasanje o osnivanju vojske i da će to biti glasanje koje ujedinjava i ukljućuje interese svih građana Kosova", rekao je Tači.

Za usvajanje Ustavnih amnadmana kojima će se omogućiti osnivanje OSK potrebna je dvotrećinska većina poslanika Skupštine i istovremeno i dvotrećinska većina poslanika iz redova manjinskih zajednica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.