TUŽILAŠTVO TVRDI - DOKAZANO DA JE ZORAN UBIO JELENU MARJANOVIĆ! Šokantan obrt u sudnici: Traže 40 GODINA zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 10:42

TUŽILAŠTVO TVRDI - DOKAZANO DA JE ZORAN UBIO JELENU MARJANOVIĆ! Šokantan obrt u sudnici: Traže 40 GODINA zatvora

Tužilaštvo traži za Marjanovića 40 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu, u završnoj reči pred presudu, da Zorana Marjanovića oglasi krivim i osudi ga za ubistvo supruge Jelene Marjanović na maksimalnu kaznu koja mu po zakonu preti, 40 godina zatvora!

U završnoj reči, zamenik Višeg javnog tužioca Nikola Uskoković izjavio je da je dokazano da je Zoran 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u blizini kanala koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nalazi u naselju Crvenka u Borči, kod električnog stuba broj 220, na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu.

- Predlažem da sud okrivljenog oglasi krivim za krivično delo teško ubistvo i osudi na maksimalnu kaznu zatvora, kao i da mu odredi pritvor, s obzirom na to da je za krivično delo za koje mu je stavljeno na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Uznemirenje javnosti traje u kontinuitetu, od momenta izvršenog krivičnog dela, pa i u ovom momentu donošenja prvostepene presude - naveo je tužilac.

U završnoj reči, on je izjavio da smatra da je dokazano da je Zoran Marjanović bio svestan kada je supruzi zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, kao i da je smrtonosne povrede zadao jer je to hteo.

Povrede su, kako je naveo, nanete u kratkom vremenskom razdoblju, dok je Jelena još bila živa.

Na osnovu svih prostorno-vremenskog veštačenja i dopune veštačenja, zatim izjašnjenja veštaka tokom sudjenja, prema zaključku tužilaštva proizilazi da je Zoran Marjanović namerno isključio mobilni telefon po dolasku na nasip. - Analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i pokojne Jelene Marjanović duž nasipa, pokazuje da je njihov susret u vreme oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mesta kritičnog dogadaja bio neizbežan. Dalje, samo mesto ponovnog uključenja telefona Zorana Marjanovica nalazilo se u bliskoj zoni mesta dogadaja oko 17, 04 sati. Takode, evidentno je da je Zoran Marjanovic više puta pozivao telefonom pokojnu suprugu iz zone mesta ponovnog uključenja, koje je u blizini mesta ubistva.

- Svirepost ubistva dokazuje se veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice da je Jelena ubijena uz nanošenje fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pricinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok je izvršilac pokazao upornost u tome da je ubije na svirep način, pa čak i da uživao u tome - naveo je tužilac tvrdeći da radnje koje je Zoran Marjanović preduzeo pre i posle zločina ukazuju da je suprugu ubio na lukav, prepreden način, tako što je na prevaru iskoristio poverednje pokojne supruge i namamio je da se spusti u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je nihovo dete, tada šestogodišnja devojčica, ostala na nasipu.

- Pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu, u 16:38 sati Zoran Marjanović je svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije. Nakon ubistva, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica. U 19.35 časova u PU za grad Beograd UKP Osmo odeljenje prijavio je nestanak oštećene, pokušavajući da prikrije svoje radnje izvršenja i po dolasku policijskih službenika učestvovao u potrazi za oštecenom simulirajuci zabrinutost za njen nestanak - navelo je tužilaštvo, tvrdeći da je nelogično da je Zoran samo 15 do 20 minuta od rastanka sa Jelenom uznemireno pozivao njen broj, a potom i policiju jer je to "životno neuobičajeno".

- Više javno tužilaštvo smatra da je odbrana okrivljenog nelogična, neživotna i manipulativna, jer on kroz svoju odbranu navlači sumnju na sebe. Tako je, pored svega ostalog, životno neubičajeno da neko prijavljuje nestanak supruge koja je otišla da trči na nasip, što je redovno činila, a na koji je i on došao sa detetom - navodi tužilaštvo i u analizi ostalih dokaza navodi da smatra da je biološko-trasološkim veštačenjem utvrđeno da je pokušano uklanjanje tragova krvi Jelena Marjanović sa zadnjeg sedišta Zoranovog "mercedesa".

U završnoj reči, tužilac je posebno istakao i da je Zoran izneo svoju odbranu, i da je negirao izvršenje krivičnog dela, ali da nije želeo da odgovara na pitanja.

- Odbrana okrivljenog je nelogična, neživotna i manipulativna i on njom navlači sumnju na sebe. Životno je nelogično da neko prijavljuje nestanak supruge koja je otišla da trči i to samo posle dvadesetak minuta. Otkud kod Zorana takav intenzitet uznemirenosti da se Jeleni nešto desilo, ukoliko već nije siguran da joj se nešto desilo? Zašto verodostojnost svog iskaza bazira pozivanjem na dete koje u trenutku saslušanja ima šest godina? Zašto je isključio telefon? Ako je Zoran Marjanović nevin, zašto odbija da odgovara na pitanja javnog tužioca? Možda se potajno pribojavao da će mu biti postavljeno pitanje na koje neće dati odgovor za svoju nevinost - naveo je zamenik Višeg javnog tužioca u završnoj reči.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZOKO, ON BI ME UBIO" Ovo je 6 KLJUČNIH DOKAZA Tužilaštva protiv Zorana Marjanovića, na spisku i bazne stanice i uzorci zemlje sa mesta UBISTVA

Izvor: Blic, 08.Jul.2022

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas u završnoj reči u sudu da Zorana Marjanovića, supruga pevačice Jelene Marjanović, proglasi krivim za ubistvo, i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Nastavak na Blic...

PRVO OGLAŠAVANJE ZORANA MARJANOVIĆA NAKON JUČERAŠNJEG SUĐENJA: Iz tužilaštva tvrde da je "svirepo i podmuklo ubio svoju suprugu"

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2022, 10:35

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je juče sudu, u završnoj reči pred presudu, da Zorana Marjanovića oglasi krivim i osudi ga za ubistvo supruge Jelene Marjanović na maksimalnu kaznu koja mu po zakonu preti, 40 godina zatvora...Nakon što je Tužilaštvo u završnoj reči tražilo 40...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.