Najnovije vesti
Vesti Hronika
Ovo je 6 ključnih dokaza tužilaštva protiv Zorana Marjanovića

"ZOKO, ON BI ME UBIO" Ovo je 6 KLJUČNIH DOKAZA Tužilaštva protiv Zorana Marjanovića, na spisku i bazne stanice i uzorci zemlje sa mesta UBISTVA

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas u završnoj reči u sudu da Zorana Marjanovića, supruga pevačice Jelene Marjanović, proglasi krivim za ubistvo, i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Aleksandar Dimitrijević / Ringier
Suđenje Zoranu Marjanoviću

Tužilaštvo smatra da je on 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u Borči, na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu, a zatraženo je i da mu se odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Blic preporučuje

Kao ključne dokaze protiv Marjanovića, Tužilaštvo je istaklo pet stvari.

1) Bazne stanice

Kako je u završnoj reči istakao tužilac Nikola Uskoković, Tužilaštvo smatra da su kao dokaz od velikog značaja bazne stanice koje su zabeležile Marjanovićevo kretanje.

Pročitajte još

Kazao je da je veštačenjem baznih stanica potvrđeno da je Marjanović isključio svoj telefon, da je oko osam minuta bio nedostupan, i d aje zatim telefon upaljen na drugom delu nasipa što, kako je naveo, ukazuje da je njihov susret praktično neizbežan.

2) Uzorci zemlje i tragovi na pantalonama

Takođe, Tužilaštvo je istaklo i zemlju koja je pronađena na nogavicama Marjanovićevih pantalona koja, kako je navedeno, ima isti sastav kao uzorak zemlje koji je uzet iz kanala u blizini mesta gde je pronađeno telo njegove žene.

Foto: Rajko Ristić / Ringier

On je objasnio da nije sporno da na garderobi Marjanovića nisu nađeni tragovi krvi, ali je podsetio da je Marjanović imao dovoljno vremena da promeni garderobu nakon izvršenja krivičnog dela do prijave nestanka.

Takođe, rekao je i da je Marjanović imao više identičnih pari maskirnih pantalona, koje je nosio i tog dana.

3) Iskaz frizerke

Od velike važnosti je, prema mišljenju Tužilaštva, i svedočenje dugogodišnje frizerke Jelene Marjanović, Z.G. koja je u svojim iskazima ukazala na poremećeni odnos između supružnika. Kazala je u da je priustvovala situaciji kada je Zoran Marjanović omalovažavao svoju suprugu.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Rečeno je i da je posebno značajno to što je Jelena rekla svojoj frizerki, odnosno kako joj se požalila "da joj je svega dosta, da je u kući katastrofa i da joj dođe da uzme dete i ode".

Na pitanje Jeleni Marjanović zašto se od njega (Zorana) ne razvede, ubijena pevačica odgovorila: "Zoko, on bi me ubio".

Zbog tog iskaza, Tužilaštvo smatra kako Jelenino gostovanje u emisiji u kojoj priča o velikoj ljubavi između nje i supruga, što je Zoran i iskoristio kako bi dokazao svoju nevinost, nema nikakvu težinu i ne pokazuje pravu sliku njihovog zajedničkog života.

4) Povrede

Kao jedan od ključnih dokaza koje Tužilaštvo navodi protiv Marjanovića jesu i utvrđene povrede koje je zadobila pevačica.

One, kako se navodi, ukazuju da je onaj koji ih je napravio imao jake emocije ljutnje, besa, mržnje ili čak osvete prema njoj.

5) Uklanjanje tragova krvi

Tužilac je podsetio i na to da je neko pokušao da ukloni trag krvi koji je pronađen na naslonu zadnjeg sedišta u Marjanovićevom automobilu, a koji su tek kasnije uočili tehničari, nakon što su na to mesto naprskali luminolski rastvor.

Tužilaštvo isključuje navode odbrane da je pomenuti trag krvi nastao mnogo ranije, jer je samo veštačenje pokazalo da je trag relativno svež.

6) Ponašanje Zorana Marjanovića

Još jedan od dokaza koje navodi Tužilaštvo protiv Zorana Marjanovića, a kojim se dokazuje podmukao način ubistva, jeste i samo njegovo ponašanje, odnosno Zoranove preduzete radnje pre i posle ubistva, koje je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Ringier

Naime, Tužilaštvo navodi kako im nije jasno zašto je Marjanović bio uspaničen i prijavljivao nestanak kad je nije bilo 20 minuta, zašto je panično zvao, zašto je mislio da joj se nešto strašno desilo i zašto nije hteo tokom postupka da odgovara na pitanja tužioca ako je nevin?

Možda se, istakao je tužilac, bojao da će dati odgovor koji ne ide u prilog njegovoj nevinosti.

- Po svemu sudeći, sam je tu odbranu već ranije kreirao. On je izneo nelogičnu odbranu kojom je navukao sumnju na sebe - navodi Tužilaštvo.

Pratite suđenje Zoranu Marjanoviću.