TRESNUO BEBU O POD, A ŠETAO SE SLOBODNO Pomirio se sa ženom, dobio drugo dete, ali će mu se sada ipak SUDITI ZA MILIČINU SMRT?

Izvor: Press, 05.Nov.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRESNUO BEBU O POD, A ŠETAO SE SLOBODNO Pomirio se sa ženom, dobio drugo dete, ali će mu se sada ipak SUDITI ZA MILIČINU SMRT?

Ukoliko obdukcija malene Milice (1) utvrdi da je preminula zbog povreda koje je zadobila prošle godine kada ju je otac Milomir Stanković (24) iz sve snage bacio na pod, Stankoviću preti kazna zatvora od 10 do 40 godina zatvora, saznaje "Blic".
Foto:Blic
Naime, kako saznajemo, nakon što je devojčica 25. oktobra preminula u beogradskoj bolnici u Tiršovoj, tužilaštvo je hitno naložilo obdukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kako bi se utvrdio uzrok njene smrti. Prema našim saznanjima, sumnja se da je devojčica preminula zbog povreda koje je zadobila prošlog februara, kada ju je njen otac bacio o pod posle svega dve nedelje od rođenja.
Foto: Privatna arhiva
Devojčica nije dočekala svoj drugi rođendan
- Devojčica je bila teškog opšteg zdravlja od kada ju je otac bacio na pod. Tada je jedva preživela. Uprkos tome, na njoj su ostale strašne posledice zbog povreda. Nikada nije mogla da se u potpunosti oporavi, a zbog svega toga često je išla u bolnicu na preglede - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.
Prema njegovim rečima, upravo zbog svega šta je devojčica prolazila pre smrti naložena je njena obdukcija. Sumnja se da su povrede od kojih nije mogla da se oporavi zapravo pravi uzrok smrti.
- Tužilaštvo je naložilo da se obavi obdukcija kako bi se utvrdilo koliko je pad koji je prouzrokovao njen otac kada je imala 15 dana zapravo uzor njene smrti - kaže izvor "Blica".

Obdukcija Miličinog tela obavljena je na Vojnomedicinskoj akademiji

Kako saznajemo, obdukcija devojčice završena je još u četvrtak, a njeni rezultati prosleđeni su tužilaštvu. Ukoliko se potvrde sumnje tužilaštva, optužnica koja je prošle godine podignuta protiv njenog oca Milomira Stankovića (24) biće promenjena. Umesto za teško ubistvo u pokušaju, za šta se tereti, delo će se prekvalifikovati u teško ubistvo, odnosno nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.
- U zavisnosti šta budu rezultati obdukcije, na osnovu toga će se menjati optužnica. S obzirom na to da Stankoviću preti suđenje za ozbiljnije delo, postoji mogućnost da bude vraćen u pritvor. Ipak, svi detalji će biti poznati u narednom periodu, kada rezultati obdukcije budu poznati - kaže izvor "Blica".
Menjanjem optužnice protiv oca nasilnika i kazna koja mu preti je mnogo veća. Naime, ukoliko se delo prekvalifikuje u teško ubistvo, prema Krivičnom zakoniku Srbije, Stankoviću preti i do 40 godina zatvora, dok u slučaju da se bude teretio za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, maksimalna kazna je do 12 godina zatvora.

Podsećanja radi, brutalnom bacanju tek rođenog deteta prethodila je svađa Milomira i tašte Zorice, kada su njegovi roditelji Kala i Dragana došli na babine u porodični dom Vasića.
Kako su tada Vasići ispričali, njihovoj priji Dragani smetalo je što "smederevac" dimi i ponavljala je da beba ne može da živi tu. Milomir je na to rekao da je kraj njegovog i Slavičinog braka i da želi da uzme Milicu. Pobesneo je, iz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je.
Vratila se nasilniku
Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Kako "Blic" saznaje, Miličina majka se nedugo posle stravičnog incidenta vratila nasilniku u njegov porodični dom u Kotežu. U tužilaštvu je odbila da ga krivično goni zbog treskanja bebe o pod. Ubrzo nakon što je on pušten iz pritvora, ona je sa njim zatrudnela, a nedavno su dobili drugo dete. Za to vreme, mala Milica bila je u Domu za nezbrinutu decu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.