TOTALNI OBRT U ISTRAZI O OTMICI I UBISTVU MALE VANJE: Priveden i otac, a jedan moćan političar pobegao iz zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 08:32

TOTALNI OBRT U ISTRAZI O OTMICI I UBISTVU MALE VANJE: Priveden i otac, a jedan moćan političar pobegao iz zemlje

Cilj otmice je bio da se iznudi novac od porodice devojčice.

Otac ubijene Vanje Đorđevske saslušan je u policijskoj stanici u vezi sa ubistvom njegove ćerke čije je telo pronađeno prošle večeri u Skoplju, saznaju mediji.

Za Vanjom se tragalo od ponedeljka, kada je njena majka prijavila njen nestanak u Debar Malu na putu do škole, a policija i JO su večeras otkrili da je Vanja ubijena oko 10 sati, manje od tri sata nakon što je nestala.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Za Vanjino ubistvo zatraženo je zadržavanje za tri osobe, a jedna je u bekstvu.

U nedostatku više detalja i zvanične konferencije za novinare MUP-a i javnog tužilaštva, u javnosti se uveliko spekuliše o ubistvu deteta koje je šokiralo sve u Makedoniji i regionu. Navodno je, prema pisanju nekih medija, odbegli osumnjičeni Ljupčo Palevski, lider stranke Treta, koji je inicijator slučaja, a cilj je bio da se iznudi novac od porodice devojčice. Palevski je navodno pobegao u Tursku. Neki od medija objavili su i imena još dvojice osumnjičenih, jednog iz Štipa i drugog iz Velesa.

U javnosti se komentariše i vreme kada je pronađeno telo devojčice, ubijene pre šest dana, istovremeno sa telom Pančeta Žežovskog iz Velesa, koji se, pak, vodi kao nestao od 24. novembra, a oko koga policija nije saopštila kada je ubijen. O nestanku Žežovskog, jedina zvanična informacija je da je njegovo vozilo zapaljeno u skopskoj Brazdi u ponedeljak popodne posle pogibije maloletne Vanje.

Deo medija je objavio i da je Vanja ubijena iz vatrenog oružja.

Državno tužilaštvo i MUP najavili su konferenciju za novinare za danas u 9.30 časova, nakon kratkog saopštenja da je ubistva maloletne Vanje i Velešana Žežovskog izvršila ista grupa od pet članova sa motivom lični interes.

- Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i osnovni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje Gavril Bubevski održaće sutra u 09.30 časova konferenciju za novinare na kojoj će obavestiti o ubistvu 14-godišnje Vanje. Gjorčevska. Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava da su otkazani radni sastanci najavljeni za sutra u SVR Kumanovo i Regionalnom centru za granične poslove Sever -  navodi se u pozivu na konferenciju za novinare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE OVO MOTIV OTMICE MALE VANJE? Njena majka je nedavno prodala stan, otac odao informacije, kriminalci želeli da iznude novac

Izvor: Blic, 04.Dec.2023

Motiv ubistva Vanje Đorčevske (14) je bio novac, ono što je strašnije u ubistvu male Vanje je to što je u slučaj umešan i njen otac.

Nastavak na Blic...

Otac ubijene Vanje Đorčevske doveden u sud: Pogledajte kako ga sprovode u zgradu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023

On se sumnjiči da je ubicama odao kada devojčica izlazi iz kuće..Aleksandar Đorčevski, otac kidnapovane i ubijene Vanje (14), priveden je u Krivični sud u Skoplju večeras...Tužilaštvo ga sumnjiči kao saučesnika u slučaju otmice njegove ćerke. Tužilac je od sudije za prethodni postupak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.