Svetska banka: Srbija će jedina u regionu imati pad BDP-a

Izvor: Press, 20.Jan.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Srbija će jedina u regionu imati pad BDP-a

Svetska banka očekuje rast privreda u svim zemljama jugoistične Evrope, osim u Srbiji, gde se očekuje pad bruto domaćeg proizvoda za 0,5 odsto.
Srbija će, kako stoji u polugodišnjem izveštaju o ekonomskim trendovima u regionu, ostati u recesiji usled slabe domaće tražnje i teške fiskalne konsolidacije.
Stručnjaci svetske banke istakli su i veliki problem nenaplativih potraživanja koje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << banke u Srbiji, i koji prelati petinu odobrenih zajmova. Zanimljivo je i da su, prema izveštaju, državna preduzeća koja čekaju privatizaciju smanjila proizvodnju

Takođe, u 2014. je podbacio i izvoz usluga iz Srbije, naveo je viši ekonomista Svetske banke u Beogradu Lazar Šestović

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Prokopijević o padu BDP Srbije: Vlast najavljuje najave, a ništa se ne radi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2015, 12:57

Pad bruto društvenog proizvoda u Srbiji od 0,5 odsto, koliko je za 2015. godinu predvidela Svetska banka u izveštaju objavljenom 20. januara (što bi bio i najveći pad u regionu) posebno je problematičan ukoliko se u obzir sporost reformi koje su u toku. U izjavio za naš Radio to podvlači ekonomista...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.