Švedska policija članove kluba bradonja pobrkala sa teroristima (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska policija članove kluba bradonja pobrkala sa teroristima (FOTO)

STOKHOLM - Za članove kluba bradatih muškaraca koji su se, sa razvijenom crnom zastavom, fotografisali u prirodi, jedan prolaznik je pomislilo da su islamski teroristi i odmah je alarmirao policiju.

Kako prenosi AFP, 32-godišnji Andreas Franšon našao se u subotu sa svojim bradatim kompanjonima ispred ruševina dvorca Brahehus, na jugu Švedske, radi grupne fotografije.

Ubrzo, međutim, došla je policija: "Rekli su nam da je jedan motorista mislio da je video skup >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << terorista Islamske države".

Nakon što su ustanovili da su "opasni teroristi" zapravo članovi dobrotvorne organizacije "Bradati zlikovci", policajci su se smijući vratili patrolnim kolima u stanicu.

Franšon je priznao da njihova zastava - dvije ukrštene sablje na crnoj pozadini, podsjeća na barjak terorista.

"Mi smo članovi kluba koji postoji u okviru udruženja ''Bradati zlikovci'' koji je osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama i koji se bori protiv nepravdi, homofobije i rasizma", objasnio je on.

"Zastava se prenosi od kluba do kluba širom svijeta i mi se s njom slikamo u znak pripadništva", naveo je on.

"Bio je to smiješan incident, ali je ipak sramota što su nas, koji se bavimo dobrotvornim radom, doveli u vezu sa Islamskom državom", zaključio je Franšon.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska: Uzbuna, uzbuna!!! Kod zamka su bradonje!

Izvor: Mondo, 12.Okt.2015

Za članove kluba bradatih muškaraca koji su se, sa razvijenom crnom zastavom, fotografisali u prirodi, jedan prolaznik je pomislilo da su islamski teroristi i odmah je alarmirao policiju...Foto: Jason Mellström, Studio Mellström..Kako prenosi AFP, 32-godišnji Andreas Franšon našao se u subotu...

Nastavak na Mondo...

Mislio za bradate muškarce da su teroristi, pa zvao policiju

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015, 01:06

Za članove kluba bradatih muškaraca koji su se, sa razvijenom crnom zastavom, fotografisali u prirodi, jedan prolaznik je pomislilo da su islamski teroristi i odmah je alarmirao policiju...Kako prenosi AFP, 32-godišnji Andreas Franšon našao se u subotu sa svojim bradatim kompanjonima ispred ruševina...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.