Susret Vučića i Kitarović zadatak dobijen od Velikog brata

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Vučića i Kitarović zadatak dobijen od Velikog brata

Susret hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i mandatara Aleksandra Vučića "liči na lažno regionalno mirotvorstvo" i "domaći zadatak dobijen od Velikog brata", ocenila je danas u saopštenju predsednica Demokratske partije Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić.

"Susret Kitarović-Vučić predstavlja čin kontinuiteta Vučićevog samodržačkog delovanja, jer on krši Ustav, pošto nije njegovo da se kao mandatar vlade sastaje sa predsednicom Hrvatske i otvara >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ključna međudržavna pitanja", saopštila je Rašković-Ivić.

Ona je istakla da bi svako podržao komunikaciju ukoliko je ona smislena, konkretna i efikasna, ali, kako je ocenila, to u ovom slučaju nije tako.

"Sam susret je očigledno diktiran spolja, a taj 'jak razlog' je bio da se Srbiji otvore poglavlja 23 i 24 i tako pokaže napredak u EU integracijama", navela je Rašković-Ivić i dodala da Hrvatskoj ovaj susret služi da pokaže svoj "demokratski kapacitet" jer je već neko vreme atmosfera prema Srbima takva da veoma liči na devedesete godine.

Rašković-Ivić je rekla da je susret Kitarović-Vučić probudio nadu proteranima iz Hrvatske kao i onim Srbima koji u Hrvatskoj žive, "ali oni govore da je ovo samo probijanje leda, a nikako istorijski susret".

Predsednica DSS-a rekla je da ostaje da se radi na brojnim otvorenim pitanjima "od državne granice preko hapšenja, 'tjeralica' i suđenja, stanarskih prava, konvalidacije penzija, uništene imovine, nestalih, ali i suočavanja sa prošlošću, naročito hrvatske strane".

"Dug i ozbiljan rad i čvrsta pregovaračka pozicija koja će štititi interese srpskog naroda i države Srbije potrebni su da se ovi problemi regulišu i jedino to može dovesti do pomirenja", navodi se u saopštenju DSS.
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.