Stiven Sotlof je bio nežna duša

Izvor: B92, 04.Sep.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stiven Sotlof je bio nežna duša"

Porodica američkog novinara koga su ubili ekstremisti IS, kaže da je on bio "nežna duša" i "čovek koji je pokušao da pronađe dobro skriveno u svetu tame".

Porodica Stivena Sotlofa (31) je u saopštenju za javnost pozvala vođu ekstremista na debatu o miroljubivom učenju muslimanske svete knjige, Kurana, prenosi Rojters.

Porodica je lideru Islamske države Abuu Bakru el Bagdadiju poručila: "Teško vama. Rekli ste da je mesec Ramazan mesec milosti. Gde vam je milost?"
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Bog ne voli agresore", istakao je Sotlofov prijatelj koji je pročitao saopštenje porodice, Barak Barfi.

Stiven je bio fan američkog fudbala, uživao je u brzoj hrani, televizijskoj seriji "Saut Park" i voleo je sa ocem da razgovara o golfu, navedeno je u saopštenju porodice.

Sotlof je bio "rastrzan između dva sveta" i "samo je hteo da da glas onima koji ga nemaju", istakla je porodica.

Stiven Sotlof je bio novinar slobodnjak koji je putovao po Bliskom istoku izveštavajući, između ostalih, za američke magazine "Tajm" i "Forin polisi".

Kidnapovan je u Siriji, u avgustu 2013. godine, ubrzo pošto je prešao granicu iz Turske.

Džihadisti Islamske države ubili su i američkog novinara Džejmsa Folija, a snimak odsecanje glave objavljen je 19. avgusta.

Ekstremisti su rekli da su ubili dvojicu novinara zbog američkih vazdušnih napada na pripadnike Islamske države i zapretili da će ubiti još jendog taoca - Britanca, ukoliko se napadi ne prekinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PORODICA UBIJENOG NOVINARA: Bio je nežna duša!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Sep.2014

Porodica Stivena Sotlofa (31), američkog novinara kojeg su ubili ekstremisti Islamske države, naveli su u saopštenju da je on bio "nežna duša" i "čovek koji je pokušao da pronađe dobro skriveno u svetu tame"..Porodica je pozvala vođu ekstremista na debatu o miroljubivom učenju muslimanske svete...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.