PORODICA UBIJENOG NOVINARA: Bio je nežna duša!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Sep.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICA UBIJENOG NOVINARA: Bio je nežna duša!

Porodica Stivena Sotlofa (31), američkog novinara kojeg su ubili ekstremisti Islamske države, naveli su u saopštenju da je on bio "nežna duša" i "čovek koji je pokušao da pronađe dobro skriveno u svetu tame"

Porodica je pozvala vođu ekstremista na debatu o miroljubivom učenju muslimanske svete knjige, Kurana, prenela je agencija Rojters.

Porodica je lideru Islamske države Abuu Bakru el Bagdadiju poručila ” Teško vama. Rekli ste da je mesec ramazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mesec milosti. Gde vam je milost?

- Bog ne voli agresore – istakao je Sotlofov prijatelj koji je pročitao saopštenje porodice, Barak Barfi.

Stiven je bio fan američkog fudbala, uživao je u brzoj hrani, televizijskoj seriji “Saut Park” i voleo je sa ocem da razgovara o golfu, navedeno je u saopštenju porodice. Sotlof je bio “rastrzan između dva sveta” i “samo je hteo da da glas onima koji ga nemaju“, istakla je porodica.

Printskrin: YouTube / Reuters

Sotlof je bio novinar slobodnjak koji je putovao po Bliskom istoku izveštavajući, između ostalih, za američke magazine “Tajm” i “Forin polisi“. Kidnapovan je u Siriji u avgustu 2013. godine, ubrzo pošto je prešao granicu iz Turske.

Džihadisti Islamske države ubili su i američkog novinara Džejmsa Folija, a snimak odsecanje glave objavljen je 19. avgusta. Ekstremisti su rekli da su ubili dvojicu novinara zbog američkih vazdušnih napada na pripadnike Islamske države i zapretili da će ubiti još jednog taoca – Britanca, ukoliko se napadi ne prekinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Sotlofova porodica: Bio je nježna duša

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2014

MAJAMI - Porodica Stivena Sotlofa (31), američkog novinara kojeg su ubili ekstremisti Islamske države, naveli su u saopštenju da je on bio "nježna duša" i "čovjek koji je pokušao da pronađe dobro skriveno u svijetu tame"...Porodica je pozvala vođu ekstremista na debatu o miroljubivom učenju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.