Stefanović naložio da se ispita napad na urednika Foneta

Izvor: Beta, 03.Jul.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović naložio da se ispita napad na urednika Foneta

BEOGRAD, 3. jula 2014. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je u četvrtak policiji da što pre ispita i utvrdi sve okolnosti napada na pomoćnika glavnog urednika agencije Fonet Davora Pašalića, saopštio je MUP.

"Najoštrije osudjujem napad na gospodina Pašalića. Policija će preduzeti sve mere kako bi počinioci u najkraćem roku bili identifikovani i kažnjeni u skladu sa zakonom", rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju.

Napad na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << urednika Foneta Davora Pašalića osudile su vladajuće i opozicione stranke, novinarska udruženja i medijske organizacije.

"Ovaj sramni atak pokazuje koliko je neophodno da postanemo ono za šta se SNS svakodnevno bori - uredjeno, civilizovano društvo, u kojem svaki oblik nasilja mora biti neprihvatljiv, strogo sankcionisan i osudjen od svih članova društvene zajednice", saopštila je Srpska napredna stranka (SNS).

Reagovala je i Demokratska stranka (DS) koja je navela da posebno zabrinjava činjenica da se radi o novinaru kog su nasilnici najbrutalnije vredjali na nacionalnoj osnovi, što daje osnova da se zaključi da se ne radi o običnom razbojništvu.

Napad na novinara osudio je i predsednik opozicione Nove demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

"Potrebna je hitna reakcija ne samo nadležnih organa već i predstavnika države kako bi se prekinula atmosfera koja doprinosi porastu kriminalnih aktivnosti na ulicama, osećaju nesigurnosti gradjana Srbije i porastu broja napada na novinare", naveo je Tadić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražili su od policije da što pre identifikuje i preda nadležnom tužilaštvu trojicu mladića koji su pretukli urednika Foneta i istaklio da oni moraju biti nastrože kažnjeni.

Pašalića su u sredu uveče presrela trojica mladića i tražila mu novac, a potom su ga prebila i vredjala ga vičući mu "ustašo".

Napadači su Pašaliću pokušali da iznude novac preteći da imaju pištolj i u dva navrata ga fizički napali, udarajući ga rukama i nogama, usled čega je zadobio posekotine i podlive po glavi, modrice po celom telu i polomljena su mu dva zuba.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

OEBS: Osuđujemo brutalno prebijanje Pašalića

Izvor: Press, 03.Jul.2014

"Osuđujem ovo brutalno prebijanje i pridružujem se pozivima na brzu i temeljnu istragu", izjavila je Mijatović, navodi se u saopštenju OEBS-a... "Aktovi zastrašivanja novinara mogu da imaju obeshrabrujući efekat na slobodu medija u zemlji", upozorila je ona, uz poruku da je bezbednost novinara...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.