Srušen stari objekat škole Jovan Popović u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 13:39

Srušen stari objekat škole "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici

Osnovna škola "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici izgrađena je davne 1961. godine ali će đaci u novu školsku godinu, ukoliko to dozvoli aktuelna epidemiološka situacija, krenuti u potpuno novom objektu budući da je on u potpunosti završen. Školske uspomene u 23 učionice stvaraće od 1. septembra nove generacije đaka Popovićeve škole.

Nova Popovićeva škola pred završnim je pripremama za prijem đaka od 1. septembra ukoliko to epidemija koronavirusa i dozvoli. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na 4.000 kvadratnih metara prostire se najmodernija škola u Mitrovici sa 23 učionice i kabineta.

U toku su radovi na postavljanju podnih ploča, završni molerski radovi i partersko uređenje, a kako bi škola imala adekvatan prilaz, stari objekat morao je da bude srušen.

Nove uspomene đaci će stvarati u novom objektu za čije opremanje je izdvojeno 55 miliona dinara, a celokupna vrednost škole je 380 miliona dinara finansiranih od Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grada Sremske Mitrovice.

1961. godine sagrađen je stari objekat škole koja je odnegovala i obrazovala mnoštvo generacija za skoro 60 godina postojanja te nije bilo lako srušiti deo škole kako bi se stvorio prilaz novom objektu.

Ipak, đaci Popovićeve škole imaće novi objekat za ponos kao najmoderniju školu u čitavom Sremu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.