Srpski carinici ga zaustavili na granici, potom ga pretresali, a onda je usledio ŠOK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski carinici ga zaustavili na granici, potom ga pretresali, a onda je usledio ŠOK!

U džepovima jakne sakrio više od 70.000 evra.

Carinici su u saradnji sa policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u džepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi pronašli preko 70.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven juče oko 6 sati ujutru kada je na red za kontrolu stigao ''volvo'' holandskih registarskih oznaka kojim je iz Roterdama ka matičnoj zemlji putovao 41-godišnji državljanin Holandije turske nacionalnosti u društvu jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saputnice.

Iako su putnici rekli da nemaju ništa da prijave, kontrola je pokazala suprotno, kada su carinski službenici u džepovima vozačeve jakne pronašli 72.650 evra.

Vozaču i njegovoj saputnici je vraćeno po 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju.

Nešto više od 50.000 evra je zadržano do okončanja postupka tokom kog putnici imaju priliku da dokažu poreklo novca, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.