Srpska lista pita Kfor: Otkud vojnici Albanije na severu KiM

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista pita Kfor: Otkud vojnici Albanije na severu KiM

Srpska lista upitala je komandanta Kfora "otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kada se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor".
Srpska lista saopštila je da je serija čudnih događaja na severu Kosova i Metohije, a nakon upozorenja britanske ambasade u Prištini, izazvala uznemirenje srpskog naroda i takođe upitala komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidentima na severu pokrajine.
"Ispisivanje grafita sa veličanjem tzv. Velike Albanije, i UČK, provokacija i šetnja pripadnika vojske Albanije centrom Kosovske Mitrovice kod građana je izazvalo zabrinutost, posebno nakon što su saopštenja britanske ambasade provejavala stereotipnim odnosom, skoro stigmatizirajući 50.000 Srba na severu Kosova i Metohije", ukazuje Srpska lista u saopštenju.
Srpska lista kaže da zbog svega navedenog javno pita komandanta Kfora da li raspolaže informacija o eventualnim incidentima na severu Kosmeta, na koje upozoravaju Britanci i Nemci, ali i "otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kada se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otkud vojnici Albanije na severu KiM?"

Izvor: B92, 04.Apr.2019

Srpska lista upitala je komandanta Kfora "otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kad se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor"..Srpska lista saopštila je da je serija čudnih događaja na severu Kosova i Metohije, a nakon upozorenja britanske ambasade u Prištini, izazvala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.