"Otkud vojnici Albanije na severu KiM?"

Srpska lista upitala je komandanta Kfora "otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kad se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor"

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2019.

17:59

EPA-EFE PHILIPP GUELLAND

Srpska lista saopštila je da je serija čudnih događaja na severu Kosova i Metohije, a nakon upozorenja britanske ambasade u Prištini, izazvala uznemirenje srpskog naroda i takođe upitala komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim incidentima na severu pokrajine.

"Ispisivanje grafita sa veličanjem tzv. Velike Albanije, i UČK, provokacija i šetnja pripadnika vojske Albanije centrom Kosovske Mitrovice kod građana je izazvalo zabrinutost, posebno nakon što su saopštenja britanske ambasade provejavala stereotipnim odnosom, skoro stigmatizirajući 50 000 Srba na severu Kosova i Metohije", ukazuje Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista kaže da zbog svega navedenog javno pita komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim incidentima na severu Kosmeta, na koje upozoravaju Britanci i Nemci, ali i "otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kada se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: