Srpska delegacija organizuje forum za strane investitore

Izvor: Politika, 28.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska delegacija organizuje forum za strane investitore

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić sastaće se danas, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa više evropskih političara i funkcionera velikih kompanija koje su investirale u Srbiju ili nameravaju da to učine.

Đelić, koji predvodi političko-privrednu delegaciju Srbije na forumu, sastaće se sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom i komesarom Evropske unije za industriju i preduzetništvo Ginterom Ferhojgenom. Potpredsednik Đelić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << takođe će razgovarati sa predsednikom kompanije „Microsoft” za Francusku, predsednicom američkog Masačusetskog instituta za tehnologiju, predstavnicima kompanija „Henkel”, „Unikredit” i „Telenor”.

U delegaciji Srbije prvi put, na poziv Svetskog ekonomskog foruma, učestvuju i predstavnici privrede, među kojima su generalni direktor „Telekoma” Branko Radujko, potpredsednica „Delta holdinga” Milka Forcan i predsednik „Komtrejd grupe” Veselin Jevrosimović.

Srpska delegacija će u subotu, 31. januara, kao jedna od retkih zemalja iz istočne Evrope, organizovati forum za strane investitore, gde će predstaviti mogućnosti investiranja u našu zemlju.

U toku foruma delegacija Srbije će imati 28 bilateralnih sastanaka sa pripadnicima svetske privredne, političke i medijske elite.

To je prvi put da se svetski lideri nalaze da bi razgovarali o sve dubljoj ekonomskoj krizi od sastanka „Grupe 20” velikih privreda u razvoju u novembru 2008. u Vašingtonu, izveštava Tanjug.

[objavljeno: 29/01/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.