Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i SAD potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD potpisan je danas u Vladi Srbije, a premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je to veoma dobra, važna i velika vijest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma koji su potpisali potpredsjednica Vlade i ministarica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, izjavio da će će iz Srbije ka SAD posle 25 godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << krajem godine ili početkom sljedeće početi prvi direktni letovi.

"Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i aviokompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše aviokompanije prije kraja godine, a najkasnije početkom sljedeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu", rekao je Vučić.

On je poslije potpisivanja sporazuma između vlada SAD i Srbije o vazdušnom saobraćaju rekao da je to veoma dobra, važna i velika vijest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

Vučeić je istakao da je potpisivanje sporazuma važan signal za sve ljude koji žive i rade u SAD, za sve građane Srbije, ali i građane u regionu koji će koristiti beogradski aerodrom.

Vučić je objasnio da će prva destinacija biti Njujork, a ne Čikago kao što bi se očekivalo, ali da je na kompaniji Er Srbija da odluči.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.