Srbija i Kina ukidaju vize jedna drugoj Vucic Prvo linija Beograd Peking pa tek onda Peking Zagreb

Izvor: medio.rs, 16.Okt.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Kina ukidaju vize jedna drugoj Vucic Prvo linija Beograd Peking pa tek onda Peking Zagreb

Kineski ambasador stiže u Niš, gde će se desiti velika stvar za Srbiju

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da kineski ambasador u Srbiji dolazi danas u Niš kako bi sa njim potpisao protokol kojim Srbija ukida vize građanima Kine i obrnuto.

– To smo se sa našim prijateljima dogovorili za tri dana. To je velika stvar za našu zemlju – rekao je Vučić u intervjuu “Večernjim novostima”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs <<
Vučić je gostujući na RTS rekao da će večeras u Niš doći kineski ambasador Li Mančang u cilju priprema ugovora o bezviznom režimu koji treba da potpišu premijeri dve zemlje u Rigi.

– To će značiti veći broj kineskih turista i privrednika. Molio sam naše prijatelje da prvo uspostave liniju Beograd-Peking, a tek onda Peking – Zagreb, koju su već dogovorili. Beograd je njihov glavni partner i prvo će biti uspostavljena linija sa nama – rekao je Vučić.

On je istakao da će biti uspostavljena i linija sa Šangajem.

Govoreći o stanju u Železari, Vučić je rekao da je kineski Hestil povećao plate u čeličani, da su radnici zadovoljniji i da je Srbija uštedela veliki novac od kada je preuzela kineska kompanija.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Osvrćući se na spekulacije da Dmitrij Medved “dolazi, pa ne dolazi u Srbiju”, premijer ima jasan stav.

– Kad god premijer Ruske Federacije bude poželeo da dođe, dobro je došao – rekao je Vučić.

Podsećamo, Vlada Srbije danas u Nišu zaseda od 18 časova. Prethodno, Aleksandar Vučić obići če radove na Koridoru 10, obrići gabrike i razgovarati sa građanima.

(Tanjug)

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.