Srbi treba da učestvuju na izborima na Kosovu

Izvor: Beta, 08.Nov.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi treba da učestvuju na izborima na Kosovu

BEOGRAD, 8. novembra 2010. (Beta) - Britanski ambasador u Beogradu Stiven Vordsvort izjavio je u ponedeljak da bi kosovski Srbi trebalo da učestvuju na izborima koje organizuju vlasti u Prištini.

"Mislim da treba da učestvuju, jer parlament u Prištini donosi odluke koji se tiču njihovog života. Razumem kako ljudi razmišljaju, ali ovde se ne radi o priznavanju nezavisnosti. Pojedinci ne priznaju nezavisnost, to je pitanje za države", rekao je Vordsvort i dodao da je to isto poručio 2007. Albancima u Preševu.

U oproštajnom intervjuu za B92, Vorsdvort je rekao da iz Beograda odlazi s utiskom da je Srbija napredovala u prethodne četiri godine, a naročito u poslednjih nekoliko meseci. Kao jednu od ključnih stvari Vorsdvort je naveo dogovor o pocetku dijaloga Beograda i Prištine.

"Postoje osetljiva pitanja za čije će rešavanje biti potrebna dva, tri ili više pokušaja. Ono što želimo da vidimo kod obe strane je jasna volja da se, i kada je to veoma teško, nadje rešenje. Sve će biti u redu dok su obe strane posvećene napretku i proces posmatraju kao deo jedne šire priče prevazilaženja problema u regionu iz devedesetih godina", rekao je britanski ambasador.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pregledana 7.473 objekta, nije za upotrebu 17,3 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2010

KRALJEVO, 11. novembra 2010. (Beta) - Štab za vanredne situacije Kraljeva pregledao je do danas 7.473 objekta u tom gradu, od kojih za upotrebu nije 1.284, odnosno 17,3 odsto, navodi se u izveštaju štaba. Za sanaciju i popravku predviđeno je 6.189 objekata - 82,7 odsto, dodaje se u izveštaju....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.