Srbi najviše veruju onlajn vestima i Facebooku

Izvor: Mondo, 31.Maj.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi najviše veruju onlajn vestima i Facebooku

Najveći deo građana Srbije ne veruje medijima, pa se po stepenu poverenja Srbija nalazi pri dnu evropske lestvice, pokazala je danas objavljena analiza Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Foto: Mondo/Georgi Mitev Šantek

U saopštenju Udruženja novinara Srbije se navodi da je EBU prošle nedelje, na osnovu podataka Eurobarometra, objavila analizu poverenja građana 33 zemlje Evrope u radio, televiziju, štampane, onlajn medije i društvene mreže.

Po tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podacima, ;Srbija se po stepenu poverenja u svaku od navedenih vrsta medija nalazi u negativnoj zoni, što znači da se najveći deo građana Srbije izjasnio da ne veruje medijima. ;"Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu u Evropi na skali poverenja u radio. Nepoverenje u televiziju veće nego u Srbiji je u samo još tri zemlje Evrope, dok je nepoverenje u štampane medije u odnosu na Srbiju veće samo u Makedoniji i Velikoj Britaniji.

Od svih vrsta medija, najmanje nepoverenja građani Srbije imaju u internet medije i društvene mreže, poput Facebooka u Twittera.

_______________________

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Pogledaj vesti o: Facebook,   Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.