Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj da se u Švedsku prokrijumčare četiri pištolja i više od 5.000 tableta, saopštila je danas Uprava carina.

Slučaj se odigrao juče, tokom večeri, kada je na prelaz pristigao autobus vršačkih registarskih oznaka, kojim je tridesetak putnika putovalo iz Vršca u Stokholm. Iako su vozači i putnici prijavili samo lični prtljag, carinici su, zajedno sa policijskim službenicima, detaljno pregledali autobus.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Tada su ispod postave jednog kofera pronašli oko 5.000 tableta za smirenje "ksalol" i oko 100 tableta leka "rivotril", a trojica vozača su rekla da je kofer sa tabletama pošiljka za nekoga u Stokholmu. U toaletu autobusa, carinici su pronašli i četiri pištolja. Tri pištolja marke "zastava" i jedan automatski pištolj "škorpion" bili su oblepljeni samolepljivom trakom i skriveni u šupljinu ispod lavaboa.

Lek "ksalol" se koristi u lečenju napada panike i anksioznosti, dok se ''rivotril" primenjuje i u lečenju epilepsije i prilikom odvikavanja od upotrebe narkotika, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.