Sloga:“Povući krivičnu prijavu protiv Kokana Mladenovića“

Izvor: NTV.rs, 13.Sep.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga:“Povući krivičnu prijavu protiv Kokana Mladenovića“

Povući krivičnu prijavu protiv Kokana Mladenovića – zahtev je Udruženih sindikata Srbije ,,Sloga’’. Najoštrije osuđuju krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića, kojom ga predsednik Nezavisnog sindikata kulture, zbog intervjua i ocene stanja u društvu tereti za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, stoji u saopstenju ovog sindikata.
,,Sloga, kao ozbiljna organizacija koja štiti prava zaposlenih, spremna je i smatra se obaveznom da >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << stane u odbranu reditelja Kokana Mladenovića, ponudi mu pravnu i svaku drugu pomoć, s obzirom da je krivična prijava podneta od strane sindikalca.
Stoga, pozivamo kolegu Zorana Đuričića, iako ga ne poznajemo da povuče krivičnu prijavu, jer ona predstavlja opasno “targetiranje“ i poziv na linč svakoga ko se usudio da iznose svoje kritičko mišljenje i stav o
stanju i društvu u kome danas živimo.
Za nas je kao sindikat poraznija nedavna izjava poznate srpske glumice da “od svoga rada i angažmana ima za hleb, ali ne i za paštetu“ – međutim, reakciju nekog od sindikata iz kulture tada nismo videli,
niti čuli. Ovako, ovom krivičnom prijavom je (ne)svesno otvoren samo još jedan od večnih prolaza devet krugova “Danteovog pakla“, sve izraženije tragikomedije našeg društva, u kojoj svako sebi dodeljuje ulogu prema sopstvenim kvalitetima.
Naša je uloga je da budemo uvek na strani onih koji su ugnjeteni, a
Kokan Mladenović to sada jeste!

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.