Škotska sprema referendum o nezavisnosti 2020.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska sprema referendum o nezavisnosti 2020.

Škotska mora da održi referendum o nezavisnosti 2020. godine i uskoro će zatražiti nadležnosti potrebna da bi on bio zakonit, izjavila je danas liderka Škotske nacionalne partije Nikola Stardžeon.

"Naš posao je da donesemo nezavisnost. Moj apel je da referendum mora da se desi sledeće godine. I mi se pripremamo", rekla je ona na konferenciji vodeće škotske stranke u Aberdinu.

Ona je najavila da će do kraja godine zatražiti prenos nadležnosti koji ne ostavlja nikakvu sumnju u legalnost referenduma, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Škotska se sprema za referendum o nezavisnosti 2020.

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019

Škotska mora da održi referendum o nezavisnosti 2020. godine i uskoro će zatražiti nadležnosti potrebne da bi on bio zakonit, izjavila je liderka Škotske nacionalne partije Nikola Stardžeon..."Naš posao je da donesemo nezavisnost. Moj apel je da referendum mora da se desi sledeće godine. I mi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.