Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjednica Skupštine Kosova ponovo prekinuta zbog suzavca

Sjednica Skupštine Kosova danas je odmah na početku prekinuta, jer su poslanici opozicionog pokreta Samoopredjeljenja opet bacili suzavac.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauf Konjufca izjavio je poslije prekida sjednice Skupštine da opozicija neće dozvoliti održavanje nijedne sjednice parlamenta dok se ne povuku potpisi sa sporazuma o Zajednici općna sa srpskom većinom i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

U zgradi Skupštine za sada nisu vidjeni poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiju i Faton Topali za koje je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje zbog izazivanja opće opasnosti i korištenja suzavca u skupštinskoj sali.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljen rad Skupštine Kosova, bez opozicije

Izvor: Beta, 30.Nov.2015

Sednica Skupštine Kosova, koja je ranije danas prekinuta zbog aktiviranja suzavca u sali, nastavljena je posle 14 sati bez prisustva opozicije.Sednici prisustvuje 81 poslanik, a Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da zabrani učešće poslanicima opozicije.U radu parlamenta učestvuju poslanici...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.