Šarčević najavio formiranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević najavio formiranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, posetio je Knić i tom prilikom najavio formiranje Naučno-obrazovnog centra u Srednjoj školi ove opštine. U Srbiji je u planu otvaranje nekoliko sličnih centara sa programima koji se odnose na kontinuirano obrazovanje čime bi se i uposlili prosvetni radnici u mestima gde se škole gase.

Zbog loše demografske situacije u šumadijskoj opštini Knić ugašeno je 10 škola. I Srednja škola u Kniću, sa više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od četiri hiljade kvadrata prostora ima trenutno samo dve stotine đaka. Ovakvo stanje navelo je opštinu da, u saradnji sa Ministarstvom prosvete pokrene ideju o Naučno-obrazovnom centru koji bi imao dodatne aktivnosti i sadržaje.

"Mi želimo da ovaj objekat škole uposlimo, da gradimo jedan centar, jednu šumadijsku akademiju i jedan centar za promociju nauke i celodnevnog učenja i na taj način da uvežemo i okolne gradove i ponudimo ovakav kompleks koji će biti sa dodatnim sadržajem povezan i sa terenima okolo i sa sportskom halom koja će da se gradi u toku sledeće godine i sa turističkim destinacijama a sve sa ciljem promocije nauke i kulture“, rekla je Jelena Obradović, zamenica predsednika opštine Knić.

"To znači da će kao u Petnici dolaziti deca iz drugih delova Srbije i to zbog tema koje nemaju u svojoj sredini. Zato gledamo da ta mreža bude dobro raspoređena, dobar položaj Knića omogućuje da to bude jedna zaista šumadijska priča, dovoljno daleko od Beograda a da ima svoju potpuno drugačiju funkciju. Ovde će biti organizovan smeštaj, ishrana, boravak i to u toku cele godine, poput Petnice sa recimo seminarima od sedam, deset dana dok deca imaju taj kontinuitet u učenju", rekao je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Procena ministra Šarčevića je da će ceo projekat koštati par miliona evra, a na ovaj način bi se uposlili prosvetni radnici koji će učenicima iz cele Srbije ponuditi radionice sa dodatnim naučnim i istraživačkim sadržajima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Kniću se planira otvaranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Izvor: RTS, 22.Avg.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević sa saradnicima posetio je opštinu Knić gde se planira formiranju Naučno-obrazovnog centra u srednjoj školi. Škola ima više od 4.000 kvadratnih metara, a samo dvesta đaka, zbog čega je odlučeno da se višak prostora iskoristi za budući centar. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.