U Kniću se planira otvaranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kniću se planira otvaranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Ministar prosvete Mladen Šarčević sa saradnicima posetio je opštinu Knić gde se planira formiranju Naučno-obrazovnog centra u srednjoj školi. Škola ima više od 4.000 kvadratnih metara, a samo dvesta đaka, zbog čega je odlučeno da se višak prostora iskoristi za budući centar.
Srednja škola u Kniću ima višak prostora koji će biti iskorišćen za rad Naučno-obrazovnog centra, rečeno je prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posete ministra prosvete toj opštini.

"Napravićemo smeštajne kapacitete za decu i učenike, kuhinju i sve one stvari koje su neophodne za jedan takav centar i za boravak dece", ističe Jelena Obradović, zamenica predsednika Opštine Knić.
Već su rešeni imovinskopravni odnosi, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik Opštine Knić:
"Projekat smo završili, sa Kancelarijom za javna ulaganja pripremili smo ugovor o zameni stolarije i rešavanja fasade na samoj školi. Vrednost tih radova je sedamdeset miliona dinara."
U Srbiji je planirano otvaranje nekoliko ovakvih centara, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, a Ministarstvo će podržati sve opštine koje imaju kapacitete i volju da rade na ovaj način:
"Ovo može da bude jedna zaista mešovita akademija sa redovnim srednjoškolskim obrazovanjem a sa celodnevnim prisustvom, sa novom Petnicom, jer već smo nagovestili neke nove pravce: Bela Crkva sa programom koji se odnosi na geonauku, sa radom je počeo i Naučnoistraživački centar u Tršiću."
Prednost Kniću daje blizina Kragujevca, koji je univerzitetski grad, kao i bogata turistička ponuda ovog kraja.
Inače, u ovoj maloj opštini nadomak Kragujevca, u toku godine zatvoreno je deset škola, pa čelnici opštine pokušavaju da ih na sve način ožive i spreče odliv stanovništva iz sela.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.