Sporazum o saradnji poreskih uprava Srbije i regiona (VIDEO)

Izvor: S media, 17.Mar.2011, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o saradnji poreskih uprava Srbije i regiona (VIDEO)

Poreske uprave Srbije, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine potpisale su danas u Beogradu sporazum o saradnji koji će omogućiti bolju razmenu podataka, sprečavanje poreske utaje i smanjenje sive ekonomije.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević je rekao da će sporazum utvrditi buduću saradnju zemalja potpisnica sporazuma:

-Sporazum će utvrditi buduću saradnju na razmeni informacija, na stručnom usavršavanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << edukaciji i dobroj praksi koje uprave imaju i moraju da razmenjuju, kako bi se popravio kvalitet rada zarad gradjana i privrede zemalja regiona - rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević.

Istakao je da će sporazum omogućiti "da se spreči siva ekonomija, poreske utaje" i naglasio da će saradnja biti mnogo bolja nego do sada.

Radosavljević je rekao da nijedna poreska uprava ne može da radi sama za sebe, jer je vreme globalizacije i potrebna je saradnja na svim nivoima.

Dodao je da saradnju podržava i Međunarodna organizacija poreskih uprava.

Predstavnici poreskih uprava iz regiona izrazili su zadovoljstvo potpisanim sporazumom i ocenili da on predstavlja dobru formalno-pravnu osnovu za buduću saradnju i razmenu informacija.

Miro Džakula v.d. direktora PU za indirektno oporezivanje BiH kazao

je da je "saradnja neminovnost" i dodao da nas jedino saradnja može dovesti "da poreske institucije postanu kvalitetnije i da se odupremo nasrtajima pojedinačnog i organizovanog kriminala ili poreskih prekršaja".

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan regionalni sporazum poreskih uprava

Izvor: Economy.rs, 18.Mar.2011, 01:37

Poreske uprave Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Republike Srpske, Slovenije i Crne Gore potpisale su danas u Beogradu regionalni sporazum o saradnji u oblasti sprečavanja organizovanog kriminala i bolje kontrole tokova novca.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.