Samoopredeljenje predložilo Kurtija za mandatara

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje predložilo Kurtija za mandatara

Pokret Samoopredeljenje je zvanično predložio Aljbina Kurtija za mandatra za sastav kosovske vlade.
Predlogom Kurtija za mandatara počinje da teče rok od 15 dana za izglasavanje Vlade u Skupštini Kosova, za šta je potreban 61 glas - prosta većina od ukupno 120 poslanika.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je prethodno da je potpisao nominaciju lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za premijera i da se nada da će "Kurti reagovati jer je to u njegovom sopstvenom interesu ili bi u suprotnom trebalo da se odrekne te nominacije. 
Samoopredeljenje i DSK nisu uspeli još da se dogovore o budućoj koaliciji i vladi, odbacivši poslednje ponude koje su stranke dale jedna drugoj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti nije došao na sastanak, Tači potpisao ukaz o njegovom imenovanju za mandatara

Izvor: Danas, 20.Jan.2020

Lider pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti nije došao na sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, ali je predsednik potpisao ukaz o njegovom imenovanju za mandatara za sastav vlade Kosova, javljaju izvori portala koha.net.

Nastavak na Danas...

Kurti kandidat Samoopredeljenja za mandatara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2020

Pokret Samoopredeljenje predložio je u ponedeljak, 20. januara svog lidera Albina Kurtija za mandatara za sastav Vlade Kosova. Samoopredeljenje je o tome zvanično obavestilo i predsednika Kosova Hashima Thacija, koji je na svom Fejsbuk nalogu objavio dekret u kojem predlaže lidera pokreta Samoopredeljenje,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.