Sprema se nova koalicija bez Aljbina Kurtija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se nova koalicija bez Aljbina Kurtija?

U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli, kako bi razgovarali o eventualnom formiranju vladajuće koalicije i institucija, preneo je prištinski portal Indeks onlajn.

Prema izvorima portala, do sastanka je došlo jer pokret Samoopredeljenje, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o budućoj vladajućoj koaliciji.

Na sastanku je dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz stranke Fatmira Ljimaja PDK, tvrdi izvor ovog portala.

Haradinaj je spreman da razmotri koalicione ponude od drugih subjekata, preneo je Kljan Kosova.

"Ako bi Kurti ili Samoopredeljenje imali neku ideju šta treba da se ubuduće desi, mi bi to razmotrili. Ali gospodin Kurti nas do sad nije pozivao niti za konsultacije, niti za bilo šta. Ako nas neko drugi, u konkretnom slučaju DSK, ili bilo ko ko dobije mandat pozove za konsultacije, mi bi to razmotrili i videli šta da činimo", kazao je Haradinaj za ovaj portal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprema se nova koalicija bez Kurtija?

Izvor: B92, 19.Jan.2020

Priština -- U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja, preneo je prištinski portal Indeks onlajn...Nova koalicija bez Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja priprema se nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.