SVEŠTENIK IZ LIONA U KRITIČNOM STANJU: Upucan je dva puta u stomak! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 19:02

SVEŠTENIK IZ LIONA U KRITIČNOM STANJU: Upucan je dva puta u stomak! (VIDEO)

Incident se dogodio dok je zatvarao crkvu

Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor.

Svešteniki je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.

🔴 #Lyon : un homme blessé par balle rue St-Lazare dans le 7e arrondissement, dans des circonstances encore obscures. Le tireur serait en fuite. Le secteur actuellement bouclé par les #policiers @lyonmag pic.twitter.com/8RUoFFXDNi

— Julien Damboise (@JDANDOU) October 31, 2020

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao "Alahu Akbar!" (Bog je najveći) odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu 18-godišnji Čečen.

🔴 #ALERTE | Un événement est en cours à proximité du secteur Jean-Macé, dans le 7ème arrondissement à #Lyon.

Les forces de sécurité et de secours sont sur place. Un périmètre de sécurité a été installé.

⚠️ Évitez le secteur et suivez les consignes des autorités. pic.twitter.com/ZZxeTADcAF

— Ministère de l'Intérieur - Alerte (@Beauvau_Alerte) October 31, 2020

Zvaničnici su upozorili da bi se mogli dogoditi i drugi napadi islamističkih militanata.

Predsednik Emanuel Makron rasporedio je hiljade vojnika kao zaštitu mestima poput bogomolja i škola.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadi u Francuskoj: Ustreljen pravoslavni sveštenik u Lionu

Izvor: Danas, 31.Okt.2020

Christian Estrosi Jedan pravoslavni sveštenik je ranjen u pucnjavi u francuskom gradu Lionu u subotu, prema izveštajima medija. Izvori iz policije kazali su novinarima da je osumnjičeni pobegao sa lica mesta. Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske objavilo je na Tviteru da se dogodio ozbiljan...

Nastavak na Danas...

VIDEO: Pucano na sveštenika ispred crkve u Lionu

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2020

Nepoznati napadač pucao je na pravoslavnog sveštenika u Lionu...Policija traga za napadačem koji je iz "krateža" ranio 52-godišnjeg sveštenika grčke crkve...Sveštenik je ranjen sa dva hica, dok je zaključavao crkvu i, sa teškim povredama, ali u svesnom stanju, prebačen je u bolnicu...Policija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.