SSP: Apelacioni sud ukinuo zatvorsku kaznu Šljapiću od 30 dana

Izvor: Beta, 15.Jul.2020, 12:46

SSP: Apelacioni sud ukinuo zatvorsku kaznu Šljapiću od 30 dana

Apelacioni sud ukinuo je aktivisti združene akcije Krov nad glavom Igoru Šljapiću kaznu od 30 dana zatvora i vratio prvostepenom sudu na ponovno razmatranje presudu Prekršajnog suda u Beogradu.Kako se navodi u saopštenju Stranke slobode i pravde (SSP), Apelacioni sud je prihvatio žalbu advokatice Jasmine Belić, člana tima za pravnu pomoc gradjanima koje je osnovao Savez za Srbiju.Šljapić je na kaznu od 30 dana zatvora osudjen zbog svedočenja policajca da ga je okrivljeni vredjao i ometao u vršenju službene dužnosti iako, kako je navedeno, nije bio uniformisan i nije se na zakonom predvidjen način legitimisao.U saopštenju SSP-a se ocenjuje da to Rešenje dovodi u pitanje i presude donete protiv drugih gradjana koji su bili na protestu, kao i da predstavlja dokaz da u srpskom pravosudju "ima sudija koje sude po zakonu".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Krijumčarima Albanaca potonulih i Tisi potvrđen zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na ukupno 47 godina zatvora devet optuženih za krijumčarenje Albanaca sa Kosova i Metohije u Mađarsku preko reke Tise...Od tog broja, 11 migranata se utopilo u Tisi, najverovatnije na području Mađarske, dok tela četiri migranta nakon potonuća čamca nisu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.