SNIMAK UHAPŠENIH SVEŠTENIKA U POLICIJI: Uz osmeh i molitvu i pored brutalne torture Milove policije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 23:57

SNIMAK UHAPŠENIH SVEŠTENIKA U POLICIJI: Uz osmeh i molitvu i pored brutalne torture Milove policije (VIDEO)

Ispred stanice u Nikšiću je okupljen veliki broj građana.

Iako ih je policija večeras na najbrutalniji način uhapsila i sprovela u policiju kao da su najgori kriminalci, sveštenici Srpske pravoslavne crkve ni u jednom trenutku nisu posustali u svojoj veri u boga.

Na objavljenom snimku iz policijske stanice u Nikšiću, može se videti da uhapšeni sveštenici sa osmehom čekaju davanje izjava zbog izmišljenog zločina. Oni se zajedno mole i pozdravljaju vernike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji ih prate na društvenim mrežama.

Podsećamo, večeras je crnogorska policija ispred parohijskog doma u Nikšiću uhapsila vladiku Joanikija i sedam sveštenika.

Vladika Joanikije obratio se okupljenima u cilju da smanji tenzije. On je rekao da će otići u policiju da da izjavu.

- Nećemo da se čerupamo sa policijom - rekao je on, usput pozvavši građane da ne napaduje pripadnike policije koji rade svoj posao.

Смимак ухапшених свештеника у МУП Никшић pic.twitter.com/0Q4BE32ZPU

— Севастократор (@Sevastokrator3) May 12, 2020

Ispred policije je veliki broj građana koji pevaju o Kosovu i skandiraju "ne damo svetinje", a tu je i policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

Pripadnik crnogorske policije obratio se okupljenima, pozvavši ih da oslobode prostor ispred stanice i pređu prekoputa. Policajci su stavili gas maske, kao upozorenje pred bacanje suzavca. Nezadovoljni građani su se povukli.

Sveštenici pokušavaju da smire narod, peva se molitva.

Vršilac dužnosti državnog tužioca Crne Gore Ivica Stanković, izjavio je večeras da se okupljanjem u Nikšiću odstupilo se od propisa nadležnih državnih organa i da će zbog toga krivično odgovarati svi oni za koje se utvrdi da su prekršili donete propise.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.