SEM FABRICI U VRANJU: Posetio nedavno otvoreni Hirurški blok, pa poslao poruku iz Evropske unije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEM FABRICI U VRANJU: Posetio nedavno otvoreni Hirurški blok, pa poslao poruku iz Evropske unije

Drugog dana posete Pčinjskom okrugu, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici obišao je u Vranju nedavno otvoreni Hirurški blok.

Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za stanovnike Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga.

Hirurški blok otvoren je krajem prošle godine, a u novoj zgradi sve operacione sale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su aktivirane, funkcionišu i službe anestezije, intenzivne, poluintenzivne nege.

Država i Evropska unija uložile su 5.400.000 evra.

- U narednom periodu, uz pomoć sredstava koje je odobrila EU za izradu projektno-tehničke dokumentacije, rekonstruisaćemo i stari deo bolnice i dobiti jedan dobar kompleks i funkcionalan pre svega - ističe gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Sem Fabrici je poručio da će Unija nastaviti da pruža podršku.

- EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne, već i kroz projekte za unapređenje proizvodnje malih i srednjih preduzeća, kroz konkurse - naveo je Fabrici.

Ambasador Fabrici će u Bujanovcu uručiti sertifikate o odobrenim projektima preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.

Fabrici je juče prisustvo otvaranju novog prihvatnog centra u Bosilegradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.