Fabrici u Vranju: EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije

Izvor: RTS, 22.Feb.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici u Vranju: EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije

Drugog dana posete Pčinjskom okrugu, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici obišao je u Vranju nedavno otvoreni Hirurški blok. Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za 300.000 stanovnika Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga.
Hirurški blok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvoren je krajem prošle godine. U novoj zgradi sve operacione sale su aktivirane, funkcionišu i službe anestezije, intenzivne, poluintenzivne nege. Opremljen je savremenim uređajima.

Država i Evropska unija uložile su 5.400.000 evra.
"U narednom periodu, uz pomoć sredstava koje je odobrila EU za izradu projektno-tehničke dokumentacije, rekonstruisaćemo i stari deo bolnice i dobiti jedan dobar kompleks i funkcionalan pre svega", ističe gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.
Sem Fabrici je poručio da će Unija nastaviti da pruža podršku.
"EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne, već i kroz projekte za unapređenje proizvodnje malih i srednjih preduzeća, kroz konkurse", naveo je Fabrici.
Ambasador Fabrici je u Bujanovcu uručio 38 sertifikata preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća iz Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga, koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.
"Opština Bujanovac prepoznaje ovakve mere i mi smo krenuli da iz našeg budžeta subvencionišemo male projekte. Prošle godine smo za poljoprivredu izdvojili 20 miliona subvencija", istakao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEM FABRICI U VRANJU: Posetio nedavno otvoreni Hirurški blok, pa poslao poruku iz Evropske unije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019

Drugog dana posete Pčinjskom okrugu, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici obišao je u Vranju nedavno otvoreni Hirurški blok...Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za stanovnike Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Evropska unija gradi zatvor u Bijeljini

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2019

BIJELJINA – Delegacija Evropske unije (EU) u BiH raspisala je tender za izgradnju zatvora u Bijeljini koju će finansirati sa oko pet miliona maraka u okviru programa IPA za BiH. Tender je raspisan juče, a podrazumijeva izgradnju novog zatvorskog kompleksa  koji će biti zatvorenog tipa. Time će...

Nastavak na Capital.ba...

Evropska unija nastaviće da pomaže razvoj Pčinjskog okruga

Izvor: RTS, 22.Feb.2019

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici drugi dan je u poseti Pčinjskom okrugu. U Vranju je obišao Hirurški blok u čiju je izgradnju Evropska unija uložila skoro tri miliona evra. Ambasador Fabrici je u Bujanovcu uručio 38 certifikata preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.