SAVEST MU NE DA MIRA Krivokapić traži oprost, ali Temeljni ugovor neće da potpiše!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2021, 15:49

SAVEST MU NE DA MIRA Krivokapić traži oprost, ali Temeljni ugovor neće da potpiše!

Premijer je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić sinoć je na dočeku ispred Hrama u Podgorici tražio je oprost od mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

. Zbog čega crnogorski premijer traži oprost, ako ništa lose nije uradio? Svestan je Krivokapić da se sa crkvom nije smeo igrati, sa vernim narodom zbog čijih je svakodnevnih litija i došao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na vlast.

Svestan je toga, pa mu savest ne da mira. Da li misli da će jednim oprostom okajati sve grehe koje je počinio prema narodu koji mu je verovao, a kog je izneverio.

Rekao je premijer sinoć i da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan. Pa zašto ga Krivokapić nije potpisao kada je pod okriljem noći došao u Beograd. Zašto je više puta odlagao sastanak i najavljivao kašnjenje i od koga je primao instrukcije te noći kada je bez ikakvog razloga odbio da potpiše ugovor koji garantuje prava Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori?

Na ova pitanja odgovori iz zvanične Podgorice još nisu stigli, ali su sinoć stigla prazna obećanja premijera da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan.

-Sadržina Temeljnog ugovora, koja je usaglašena između pravnih timova vlade i Srpske pravoslavne crkve, u potpunosti je u skladu sa Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore, i ne postoji niti jedan razlog da ovaj ugovor ne bude sklopljen u najkraćem roku- rekao je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Zašto se čeka 30. oktobar, kada je sadržina Temeljnom ugovora, kako kaže crnogorski ministar, u potpunosti usaglašena između pravnih timova Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve? Koji je to “razlog” našao Krivokapić i pod čijom direktivom odbija da potpiše ugovor kojim se definišu imovinsko pravna pitanja SPC?

Nikakvi odgovori ne stižu iz Podgorice, sem praznih obećanja i sramnih napada na Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.