Izvor: Blic, 14.Jan.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠARLI EBDO PONOVO BRUTALAN Nova karikatura izazvala bes na internetu

Francuski satirični časopis Šarli Ebdo objavio je karikaturu koja je podigla buru u javnosti. Mnogi smatraju da je karikaturista preterao i da je prikazana scena "rasistička".

Is this #CharlieHebdo cartoon on #SyrianRefugees #racist? | https://t.co/mVMlnZn37G pic.twitter.com/9DA1JQLO8f

Karikatura koja prikazuje sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, dečaka koji je potresao svet kada se njegovo telo pojavilo na obali Turske, kako izvodi seksualne napade na ulicama Kelna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izazvala je bes na internetu.

Crtež je ironično trebalo da pokaže šta bi mrtvo dete radilo da je živo.

Cilj je bio da se prikaže da danas preovladava stav da su svi migranti na neki način umešani u seksualne napade na žene koji su se dogodili u novogdišnjoj noći u Kelnu.

U gornjem levom uglu karikature prikazano je telo malog Ajlana na plaži, dok njegova odrasla verzija malo niže trči za ženom. Karikaturu prati i natpis "Šta bi mali Ajlan bio kad poraste? Onaj koji trči za zadnjicama u Nemačkoj."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.