SAD JE ZVANIČNO: HIlari Klinton prihvatila nominaciju, SLEDI OBRAČUN SA DONALDOM TRAMPOM!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD JE ZVANIČNO: HIlari Klinton prihvatila nominaciju, SLEDI OBRAČUN SA DONALDOM TRAMPOM!

Hilari Klinton je i zvanično postala prva žena kandidat za predsednika SAD pošto je na konvenciji demokrata u Filadelfiji prihvatila nominaciju, poručivši da će biti predsednik "svih Amerikanaca" i da su su ovi izbori vreme kada treba da se "podvuče crta".

- Biću predsednik demokrata, republikanaca, i onih koji su nezavisni. Onih koji se bore, teže nečem i postižu uspeh. I onih koji budu glasali za mene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kao i onih koji ne budu. Za sve Amerikance - istakla je Klinton u govoru poslednjeg konvencije Demokratske stranke u Filadelfiji, prenele su agencije.

Klinton je navela da je njena prevashodna misija kao predsednika da stvori nove mogućnosti i više radnih mesta, uslove u kojima će plate da rastu.

To će biti, kako je navela, njen zadatak "od prvog do poslednjeg dana".

Foto: Tanjug/AP

Ona se obratila i razočaranim pristalicama rivala Donalda Trampa, ponudivši im "maslinovu grančicu".

- Ovo je tužna istina. Nema drugog Donalda Trampa i to je to - kazala je ona.

- On želi da nas podeli od ostatka sveta, jedne od drugih. Želi da se plašimo za budućnost i da se plašimo jedni drugih - poručila je Klinton.

Klinton - bivša američka prva dama, senator i državni sekretar, je pre dva dana nominovana za Belu kuću.

Ona je, nadmašivši rivala Bernija Sandersa i osvojivši nominaciju, napravila veliki korak na svom putu da postane prva žena predsednik SAD, prenela je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton obećala sigurnu ruku u opasnom svetu

Izvor: Beta, 29.Jul.2016

Hilari Klinton prihvatila je "sa poniznošću i odlučnošću" predsedničku nominaciju svoje Demokratske stranke i postala prva žena koja je prihvatila nominaciju jedne vodeće stranke u političkoj istoriji Amerike."Sa poniznošću, odlučnošću i neograničenom veru u obećanju Amerike prihvatam...

Nastavak na Beta...

H.Klinton i zvanično prva žena kandidat za predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016

Hilari Klinton je i zvanično postala prva žena kandidat za predsednika SAD pošto je na konvenciji demokrata u Filadelfiji prihvatila nominaciju, poručivši da će biti predsednik "svih Amerikanaca" i da su ovi izbori vreme kada treba da se "podvuče crta"..."Biću predsednik demokrata, republikanaca,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tramp: Klinton ne može da izgovori radikalni islam

Izvor: Blic, 29.Jul.2016

Kandidat republikanaca na izborima u SAD Donald Tramp kritikovao je protivkandidata Hilari Klinton, što u govoru na zatvaranju konvencije demokrata u Filadelfiji nije izgovorila reči "radikalni islam"..."Radikalni islam predstavlja pretnju za naš način života, a Hilari Klinton te reči čak i ne...

Nastavak na Blic...

Klinton i Kejn vode kampanju u Pensilvaniji i Ohaju

Izvor: VOA, 29.Jul.2016

Demokrata Hilari Klinton intenzivira kampanju, sada u svojstvu zvaničnog predsedničkog kandidata svoje stranke, posetom Pensilvaniji i Ohaju, državama koje imaju veliki broj neopredeljenih glasača. "Ovo je bila uzbudljiva nedelja koja nas bodri", istakla je Hilari Klinton na današnjem skupu u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.