Revolucija stiže sa novim „ajfonom“

Izvor: Blic, 12.Sep.2012, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija stiže sa novim „ajfonom“

Nagađanjima nema kraja pred današnju konferenciju za medije kompanije “Epl” (Apple) na kojoj će bez sumnje biti predstavljen “ajfon5” (iPhone5). Novi telefon je već nazvan najznačajnijim unapređenjem u oblasti elektronike.

Veći ekran - Iako nema zvaničnih podataka, očekuje se da će u odnosu na “ajfon 4” novi model imati četvoroinčni Retina displej, u odnosu na 3,5 inča kod starih modela. Takođe očekuje se da će aspekt slike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti u 16:9 formatu, bolje prilagođen za igranje video-igara i kvalitetniji pregled video-zapisa. Rezolucija bi trebalo da bude 640×1136 pikela, što bi trebalo automatski da znači da će biti uveden dodatni red ikonica na glavnom meniju. U odnosu na “ajfon 4S” tačskrin bi trebalo da bude tanji, a kao i da će zadnja strana telefona biti sačinjena od dva dela napravljena od aluminijuma.

iOS 6 - Još ranije ovog leta “Epl” je predstavio deo poboljšanja za iOS6 koji će najverovatnije biti operativnii sistem njihovog novog “ajfona”. Među novitetima je to što će “Gugl mapa” (Google map) biti zamenjena “Eplovim” aplikacijom sa mapama, imejl opcije bi trebalo da budu nadograđene kao i mogućnost “fejstajm” (FaceTime) poziva preko konekcije mobilnog telefona. Pretpostavlja se da će najnoviji “ajfon” imati četvorojezgrarni procesor sa oznakom S5L8950X.

Prodaja

“Ajfon 4S” je u prvih 24 sata prodaje pazarilo milion ljudi, očekuje se da će petu generaciju naručiti čak 1,5 miliona potrošača samo prvog dana. Pored toga, “Epl” planira prodaju između 10 i 12 miliona primeraka “ajfona 5” samo u septembru. Nagađa se da će cena biti između 650 i 849 dolara, zavisno od memorije koja će opet biti od 16 GB, 32 GB i 64 GB.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se predstavlja Apple iPhone 5

Izvor: S media, 12.Sep.2012

Iz kompanije Epl dolazi novi telefon. Još jednom. Ajfon 5 (iPhone 5) biće predstavljen danas, 12. septembra, u kalifornijskom Kupertinu...Na pozivnici za medije piše „Skoro je tu“. To zvuči poput: „Izdržite, novinari i trend-seteri, oslobodićemo vas nepodnošljive napetosti za samo nekoliko...

Nastavak na S media...

Danas se predstavlja Apple iPhone 5

Izvor: Capital.ba, 12.Sep.2012

NJUJORK, Iz kompanije Epl dolazi novi telefon. Još jednom. Ajfon 5 (iPhone 5) biće predstavljen danas, 12. septembra, u kalifornijskom Kupertinu. Na pozivnici za medije piše „Skoro je tu“. To ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.