Registrovano 160.000 beba preko Bebo dobrodošla na svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registrovano 160.000 beba preko "Bebo dobrodošla na svet"

Više od 160.000 beba registrovano je preko eServisa "Bebo, dobrodošla na svet", jer je više od 90 odsto roditelja iskoristilo ovu elektronsku prijavu novorođene dece, rekao je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Govoreći na Međunarodnoj konferenciji o izazovima u javnoj administraciji u zemljama zapadnog Balkana, koju organizuje ReSPA, Ružić je napomenuo je da su organizovane i druge eUsluge poput eUpisa u škole i na fakultete, te da su ostavereni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlični rezultati na polju reforme javne uprave i digitalizacije, koje su prioriteti Vlade Srbije.

"Sistem elektronske razmene podataka između institucija je među najvažnijim efektima našeg rada, što potkrepljuje podatak da smo do sad 3,5 miliona puta razmenili podatke o građanima bez da smo iste tražili od njih" naveo je ministar.

U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da su digitalizovane i najvažnije evidencije o građanima, što je, kako je dodao ministar, omogućilo i kreiranje eUsluga.

Ružić je najavio da će tokom oktobra na konsultacijama će biti nov Program razvoja eUprave 2019-2020. godine koji za cilj ima razvoj efikasne uprave okrenute korisnicima u digitalnoj sredini, razvoj potrebne infrastrukture i omogućavanje interoperabilnosti.

Od septembra 2020. godine takođe će započeti sa radom Centralni registar stanovništva koji će objediniti 13 evidencija i time još više ubrzati i olakšati pružanje usluge.

Digitalizaija se prožima kroz sve oblasti javne uprave, pa je tako počela sa radom i platforma eInspektor koja će doprineti promeni inspekcijskog nadzora i obezbediti selekciju privrednika na visoko i nisko rizične, usmeravajući nadzor na visokorizične, a rasterećujući one koji posluju u skladu sa zakonom.

"U isto vreme važno je da se investira u zaposlene, jer oni nose reformu javne uprave. Uveden je sistem kompetencija, koji će nam pomoći obezbedimo stručne službenike na svim nivoima, da ocenjujemo njihov rad i da omogućimo karijerni razvoj, koji će biti moguć kroz Nacionalnu akademiju, jedinstvenu instituciju za stručno usavršavanje svih zaposlenih u javnoj upravi", rekao je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.