Srbija razmatra učešće u gradnji nuklearke

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija razmatra učešće u gradnji nuklearke

Srpski ministar energetike Petar Škundrić izjavio je danas da Srbija razmatra ponudu Bugarske da učestvuje u izgradnji nuklearne elektrane "Belene".

"Odluku nismo doneli, ali se pripremamo da je donesemo jer bi to bilo u interesu Srbije, zemalja regiona i Evropske unije", na konferenciji Ekonomist medija grupe o investicijama u energetiku na Balkanu.

On je kazao i da je sa partnerima u Kini razgovarao o mogućoj finansijskoj kreditnoj podršci Srbiji za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u projektu izgradnje nuklearke u Bugarskoj.

Škundrić je rekao da učešće Srbije u tom projektu ne bi narušilo moratorijum o izgradnji nuklearki u Srbiji, a Srbija bi se uvrstila u red zemalja koje su "ozbiljne, sposobne i odgovorne da mogu da učestvuju u takvom projektu".

Kako je podsetio, ponudu da Srbija učestvuje u izgradnji nuklearke u Bugarskoj izneo je bugarski predsednik Vlade Bojko Borisov u vreme posete Srbiji.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učešće Srbije u gradnji bugarske nuklearke na ozbiljnom razmatranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010

BEOGRAD - Srpski ministar energetike Petar Škundrić izjavio je danas da Srbija razmatra ponudu Bugarske da učestvuje u izgradnji nuklearne elektrane "Belene"..."Odluku nismo doneli, ali se pripremamo da je donesemo jer bi to bilo u interesu Srbije, zemalja regiona i Evropske unije", na konferenciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.