Rakić: Vučićeva poruka Srbima na Kosovu donosi radost

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Vučićeva poruka Srbima na Kosovu donosi radost

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da poruka koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio Srbima na Kosovu donosi radost i da će večeras "mirno leći sa svojom decom jer znaju da nisu sami i da na njih misli država Srbija".

"Dvadeset godina čekamo da neko podmetne svoja leđa i zaštiti srpski narod, jer ne tražimo mnogo. Nama su potrebni samo mir i sigurnost. Vaše reči nama znače mnogo, jer ćemo večeras mirno leći sa svojom decom i reći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << im da nisu sami i da osim Vas, na njih misli i država Srbija", kazao je Rakić.

On je dodao da je poruka koju su čuli "poruka mira" i zahvalio Vučiću što želi taj mir da sačuva po svaku cenu, "pa makar to bilo i vojnom silom".

Mi nikome ne pretimo, ali i poručujemo da ćemo ovde ostati, jer odavde nema nazad", rekao je Rakić.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića večeras su na glavnom gradskom trgu u severnom delu Кosovske Mitrovice pratili čelnici grada, predstavnici Srpske liste i veliki broj građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras Srbima sa Kosova da ne brinu i da će Srbija imati snage da ih zaštiti ako dođe do zloupotrebe kosovske vojske.

"Ne brinite. Svaki pokušaj napada na Srbe, Srbija će imati snage da vas zaštiti. Svaka zloupotreba njihove vojske i ulaz tamo gde je zabranjen, u skladu sa sporazumom koji je Srbija sklopila sa NATO, i bez saglasnosti lokalnog stanovništva i ukoliko vas budu napali, Srbija će imati snage da vas zaštiti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.